on page seo

SEO on-page: ce este si ce nu este

Cuprins

Printre termenii care îți vor ieși în cale în clipa în care începi să citesti puțin despre promovarea site-ului web al companiei tale se va regăsi cu siguranță și acronimul SEO, prescurtare de la Search Engine Optimization.

Vei găsi nenumărate articole despre cum să-ți optimizezi site-ul pentru a apărea mai sus în căutările din Google și în alte motoare de căutare. Nu la fel de multe ca firmele care îți promit că te vor pune pe prima poziție în cele mai importante căutari pentru afacerea ta.

Important de reținut este că în spatele acestor optimizări se ascund de multe ori tactici care încearcă practic să înșele motorul de căutare și să scoată în față paginile site-ului tău. Cu toții știm cât de enervante sunt persoanele care sar pentru rând la o coadă, deci îți poți închipui cât de serios tratează Google aceste ”optimizări” și cât de mult efort depune pentru penalizarea celor care întrec limita.

Acesta este și cel mai mare pericol când vine vorba de SEO: câteva mișcări greșite și site-ul tău poate fi penalizat pe termen nelimitat. Poți să pierzi tot traficul pe care ți l-ar fi trimis Google gratuit dacă nu încercai să înșeli algoritmul.

Asta nu înseamnă că nu poți face optimizări, adică ajustări alte conținutului site-ului și modificări tehnice pentru a ajuta în mod real motorul de căutare să înțeleagă ce subiect tratează sau ce serviciu este detaliat de o anumită pagină a site-ului tău.

Pentru a afla ce înțelege Google prin calitate îți recomandăm să citești și Google Webmaster Guidelines

Care este diferența între on-page și off-page SEO?

Doi termeni legați de SEO pe care îi vei întălni des sunt on-page și off-page. On-page SEO se referă la acele optimizări ale conținutului paginii și ale codului site-ului care semnalizează mai clar ce conține o anumită pagină.

On-page SEO este cel mai simplu și cel mai sigur tip de SEO, în sensul că nu riști să superi pe nimeni dacă nu copiezi pur și simplu de pe alte site-uri articole care nu îți aparțin. On-page SEO te poate ajuta să primești mai mult trafic din motoarele de căutare dacă încerci să oferi un serviciu sau informații de real ajutor.

Optimizările on-page SEO cuprind, fără a se rezuma doar la acestea, alegerea cuvintelor cheie care descriu cel mai bine conținutul unei pagini, menționarea acestora în titlul paginii, în adresa acesteia (URL), în text, în link-urile și anchor-urile folosite pentru a lega alte pagini din site-ul tău de aceasta precum și în denumirile pozelor.

Din ce în ce mai mult Google pune accent pe aspectele tehnice precum securizarea conexiunii dintre site și vizitatori (HTTPS) și pe viteza de încărcare a paginilor, dar nu credem că trebui să te concentrezi doar pe aspectul tehnic al site-ului. 

Un site optimizat nu va da rezultate fără conținut de calitate, de real folos pentru vizitatorii site-ului și fără o strategie de promovare cât mai completă (reclame, postări pe site-urile social media, email marketing samd).

Câteva considerente despre Off-page SEO

Off-page SEO sunt fix acele optimizări care nu au legătură cu site-ul în sine și care te pot penaliza cel mai tare pe termen lung dacă nu sunt făcute cum trebuie. Cumpăratul de linkuri este cel mai bun exemplu de black hat SEO. Asta nu înseamnă cu tot ce este off-page SEO este escrocherie.

SEO este un termen care evolueaza și se schimbă la fel de des ca algoritmul folosit de motoarele de căutare pentru a-ți afișa rezultate relevante. Nu te mira deci dacă mâine citești un articol care infirmă tot ce citisei cu o zi înainte. Aceasta este natura schimbătoare a SEO.

Ce trebuie să înțelegi este că SEO poate fi o unealtă de real folos în promovarea gratuită a site-ului tău, dacă nu iei în calcul faptul că vei plăti pentru serviciile SEO. Îți recomandăm însă să fii atent la cine apelezi pentru a-ți plănui și executa strategia SEO ca să nu fii penalizat și să pierzi tot ce ai investit în site-ul tău.


Echipa noastră te poate ajuta cu servicii de optimizare on-page și cu o strategie prudentă de SEO care va da rezultate pe termen lung, cu riscuri minime. Contactează-ne și îți vom explica ce putem face pentru site-ul tău.

Infographic vector created by freepik – www.freepik.com

Share:
Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Articole care te-ar putea interesa:
Spune-ne ce fel de site îți dorești
și în câteva zile te mutăm online!

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp.