legislatie ecommerce

Afișarea pictogramelor SOL și SAL în magazinele online: detalii utile

Cuprins

Magazinele online sunt obligate începând cu luna august 2022 să afișeze două noi pictograme cu rol de informare a consumatorilor asupra drepturilor și modalităților de soluționare a litigiilor. Este vorba de afișarea pictogramelor SOL (Platforma SOL a Uniunii Europene) și SAL (Soluționarea Alternativă a Litigiilor).

Linkurile către aceste platforme erau obligatorii și în trecut, dar acum obligativitatea este de a afișa și logo-urile acestor două platforme, ambele cu link către pagina oficială unde consumatorii pot afla mai multe detalii.

Reglementarea a intrat deja în vigoare prin ordinul 449 publicat în Monitorul Oficial. Textul integral al legii se găsește aici. Tot pe această pagină vei găsi și un fișier cu logo-urile pe care trebuie să le afișezi:

Obligativitatea afișării logo-urilor a început pe 18 august, iar primele verificări vor începe pe 4 septembrie 2022.

Detalii obligatorii privind afișarea logo-urilor SOL și SAL

Cum JPG MEDIA nu este un portal legislativ am decis să sumarizăm toate detaliile pe care administratorii magazinelor online trebuie să le cunoască pentru implementarea legală a acestor cerințe.

Ce linkuri trebuie să conțină pictogramele SOL și SAL?

Linkul către SOL este https://ec.europa.eu/consumers/odr.
Linkul către SAL este https://anpc.ro/ce-este-sal/.

Ce dimensiune trebuie să aibă pictogramele SOL și SAL?

Dimensiunea imaginilor care conțin logo-urile SOL și SAL trebuie să aibă 250 (L) x 50 (H) pixeli.

Unde trebuie afișate logo-urile SOL și SAL în magazinul meu online?

Afișarea este obligatorie pentru doar pentru prima pagină a site-ului. Poziția corectă este, conform textului legii, pe ”bara de meniu a paginii”. Nu este explicat termenul de bară de meniu, deci multe magazine online au ales să afișeze aceste logo-uri în footer-ul site-ului.

De unde pot descărca logo-urile SOL și SAL?

Varianta oficială a pictogramelor SOL și SAL se găsește pe portalul Just.ro. O variantă vectorizată, de calitate superioară poate fi descărcată de aici.

Ai nevoie de ajutor pentru afișarea pictogramelor SOL și SAL în magazinul tău? Echipa noastră te poate ajuta cu acest lucru și multe alte servicii utile pentru website-ul tău. Contactează-ne și hai să discutăm.

Share:
Articole care te-ar putea interesa:
Spune-ne ce fel de site îți dorești
și în câteva zile te mutăm online!

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Site protejat de reCAPTCHA, se aplică politica de confidențialitate și termenii și condițiile Google.