mentenanta site web

De ce ai nevoie de mentenanță pentru un site web

Cuprins

Ai publicat primul site web pentru afacerea ta? Ai bifat obiectivul și mergi mai departe fără nicio grijă, nu? Ei bine, faptul că site-ul tău este complet funcțional astăzi nu este o garanție că și mâine va merge ceas, fără nicio intervenție din partea ta.

Fără intervenții din partea cuiva care să te ajute cu update-urile, cu rezolvarea problemelor, cu diversele (re)configurări necesare din cand în când, site-ul se poate strica în orice moment. Toate acestea se cheamă mentenanță și sunt necesare pentru ca site-ul tau să rămână funcțional.

Cea mai bună analogie la care ne-am putut gândi este comparația cu autoturismele și anume reviziile periodice și reparațiile necesare atunci când se defectează o piesă. Un site web se comportă fix ca o mașină din acest punct de vedere și are nevoie de atenție constantă. Este și motivul pentru care recomandăm clienților noștri să achiziționeze un plan de mentenanță care te lasă pe tine liber să te ocupi de afacerea ta în timp ce noi avem grijă de site-ul tău.

De ce apar probleme din senin la un site web?

Cercul visios: probleme de securitate -> update server web -> update software și pluginuri -> probleme de securitate noi -> update server web.

Explicată mai pe larg problema ar putea fi descrisă astfel: update-urile absolut necesare de securitate ale serverului de găzduire necesită în timp update-ul software al site-ului web și a pluginurilor folosite. Pe lângă rezolvarea problemelor aceste update-uri mai aduc și funcționalități noi care generează la rândul lor noi probleme de securitate, adică sunt necesare noi update-uri de securitate pentru serverul de găzduire și de aici revenim la primul pas. De aceea noi spunem că este un cerc vicios de care nu poți scăpa.

Este perfect posibil să ții un site web neschimbat ani de zile și să nu se întâmple nimic, totul să funcționeze ca în prima zi, însă la fel de bine platforma software folosită de site-ul tău sau serverul web poate să primească update-uri importante care necesită update-uri ale tuturor celorlalte componente și pluginuri. Aceste update-uri de cele mai multe ori nu sunt programate și anunțate din timp, deci este imposibil să știi când ai nevoie de ele.

Poți fii tentat să reduci cheltuielile și să te ocupi de mentenanța site-ului doar în momentele critice, adică să cauți ajutor doar atunci când se strică ceva, însă gândește-te că site-ul este imaginea afacerii tale, dacă nu chiar sursa principală de venituri (vezi cazul unui magazin online). Problemele nerezolvate sau rezolvate cu întârziere foarte mare îți vor afecta cu siguranță afacerea într-un fel sau altul.

Credem că este necesar să ai pe cineva la dispoziție care poate face toate aceste lucrări de mentenanță și care poate rezolva problemele neprevăzute. Din acest motiv îți punem la dispoziție mai multe opțiuni legate de mentenanță, ca tu să te poți concentra pe celelalte lucruri importante.

Ce conține un plan de mentenanță JPG MEDIA?

Acestea sunt pachetele principale de mentenanță pe care firma noastră le pune le dispoziție. Dacă ai întrebări sau cerințe aparte contactează-ne și îți vom spune ce putem face pentru tine.

Pachet mentenanțăWebsite BASICWebsite EXTRAMagazin BASICMagazin EXTRA
Publicare produse10 produse20 de produse
Update stocuri1 update2 update-uri
Update prețuri1 update2 update-uri
Raport trafic Google AnalyticsInclusInclusInclusInclus
Raport performanță Google Search ConsoleInclusInclus
Actualizări WordPress și pluginuriInclusInclusInclusInclus
Backup website + baza de dateSaptamanalZilnicSaptamanalZilnic
Diagnosticare și rezolvare probleme1 oră inclusă2 ore incluse1 oră inclusă2 ore incluse
Cost pachetContacteaza-neContacteaza-neContacteaza-neContacteaza-ne
Share:
Articole care te-ar putea interesa:
Spune-ne ce fel de site îți dorești
și în câteva zile te mutăm online!

Completează formularul și te vom contacta în cel mai scurt timp.

Site protejat de reCAPTCHA, se aplică politica de confidențialitate și termenii și condițiile Google.